18 жовтня 2018 року відбулася колегія «Про підсумки роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 9 місяців 2018 року та завдання на IV квартал 2018 року».
Засідання відбулося за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, Першого заступника Голови Андрія Жука, заступника Голови Анни Андрущак, начальників головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, керівників регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, директорів державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», ДП «Укрветсанзавод», представників Мінагрополітики.
Під час колегії про результати роботи прозвітували керівники профільних структурних підрозділів та ряду територіальних органів Держпродспоживслужби.
В ході колегії було обговорено здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, діяльність Держпродспоживслужби у ветеринарному законодавстві, підведено підсумки роботи у сферах карантину, захисту рослин, насінництва та розсадництва.
Директор Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Ігор Клименок підвів підсумки про роботу Держпродспоживслужби щодо проведення ідентифікації і реєстрації тварин та окреслив заходи на найближчу перспективу, які необхідно провести для забезпечення простежуваності за обігом тварин і продукції тваринного походження. Також Клименок І.М. відзначив, що скорочення терміну внесення даних про забій тварин до 3-х днів надасть змогу отримати достовірну інформацію про реальну наявність худоби в господарствах, що утримують сільськогосподарських тварин, та дозволить в подальшому спростити деякі процедури з реєстрації переміщень тварин, що зменшить документальне навантаження на їх власників.