На виконання Плану роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на 2019 рік за участі фахівців Держпродспоживслужби, ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин», ДНДІЛДВСЕ та регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті 20-21 червня 2019 року в м. Біла Церква провели семінар-нараду на тему: «Стан організації та здійснення державного контролю на державному кордоні».
Під час заходу представники ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» презентували порядок взаємодії регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду на державному кордоні та транспорті із структурними підрозділами Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» в частині виконання вимог законодавства з ідентифікації і реєстрації тварин, провели ознайомлення і навчання роботі в Єдиному державному реєстрі ветеринарних документів.
Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль звернув увагу присутніх на неухильному виконанні вимог законодавства України з питань ідентифікації та реєстрації тварин, а також на важливості та своєчасності внесення відповідних відомостей до державного реєстру тварин, що, в свою чергу, забезпечує належний рівень простежуваності переміщення тварин.
Крім того, завідувач відділу організації моніторингових досліджень, реєстрації зразків та оформлення документів ДНДІЛДВСЕ Юрій Сілаєв та перший заступником начальника Південної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті Ігор Лоцкін висвітили тему щодо відбору зразків та лабораторних досліджень для цілей державного контролю на кордоні.
А заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Артем Саєнко ознайомив учасників із специфікою складання плану державного моніторингу під час здійснення державного контролю на кордоні.