Ідентифікація тварин: важливий крок до безпеки та прозорості

За ініціативи Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Чернігівщини провели онлайн-навчання для спеціалістів районних державних установ ветеринарної медицини та офіційних ветеринарних лікарень у області, які працюють із системою реєстрації тварин. Це стало ще одним кроком до вдосконалення процесів ідентифікації тварин, що є критично важливим для безпеки харчових продуктів та розвитку тваринництва в Україні.

Тема навчання – «Робота нового функціоналу в Єдиному державному реєстрі тварин з реєстрації переміщення тварин». 

Організаторами заходу виступили начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та керівниця Чернігівської філії ДП АІРТ Вікторія Крисько, спікером – заступник начальника відділу розробки та впровадження програмного забезпечення ДП АІРТ Антон Карпенко. 

Юрій Павлішен підкреслив, що реєстрація тварин – це не лише законодавча вимога, але й важливий інструмент для підвищення довіри споживачів до продукції. Прозорість у ланцюгу постачання гарантує, що кожен крок, від ферми до столу, є безпечним і контрольованим. Це також значно підвищує конкурентоспроможність української продукції на міжнародних ринках.

Антон Карпенко надав практично-методичні рекомендації з оформлення ідентифікаційних документів та їх реєстрації в Єдиному державному реєстрі тварин та рекомендації реєстрації щодо переміщення та забою тварин. Ці нововведення дозволяють не тільки оптимізувати роботу ветеринарів та фермерів, а й забезпечити більш ефективний контроль за станом здоров’я тварин і рухом продукції.

Завдяки ініціативам ДП АІРТ процеси ідентифікації стають більш автоматизованими та зручними для використання. Впровадження новітніх технологій допоможе спростити роботу ветеринарів і фермерів, водночас покращуючи моніторинг за переміщенням та станом здоров’я тварин.

Це ще один доказ того, що система ідентифікації тварин в Україні забезпечує безпеку продукції та посилення зміцнення довіри до вітчизняної тваринницької продукції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.