Україна розглядає можливість відновлення експорту м’яса та м’ясної продукції до Китаю, який був призупинений через ковід. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, пише УНН.
Деталі
Можливість відновлення експорту українського мʼяса та мʼясної продукції до Китаю обговорили під час засідання робочої групи з питань розвитку м’ясної галузі під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького.
“Ми спеціально зустрілися з профільним асоціаціями та представниками Держпродспоживслужби перед поїздкою української офіційної делегації до Китаю, де обговорюватимуться деталі співпраці в частині експорту нашого м’яса, зокрема свинини”, – сказав Тарас Висоцький.
Китай є одним із найпривабливіших ринків для українських експортерів м’яса птиці, яловичини та свинини. На сьогодні найбільша кількість заявок українських експортерів мʼяса стосуються саме китайського ринку, заявляють у відомстві.
Через ковід та війну співпраця в частині експорту яловичини була призупинена. Нині обговорюється питання відновлення торговельних відносин між Україною та Китаєм, а список експортерів яловичини, свинини продовжує розширюватися. Крім того, в майбутньому планують почати експортувати м’ясо птиці.
Зараз Міністерство обговорює питання з китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які відбудуться найближчим часом, повідомили у прес – службі.