7 серпня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулася нарада в онлайн-режимі. Під час якої обговорили низку виробничих питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Спільно з керівницею Житомирської філії ДП АІРТ Іриною Павленко, керівниками районних та міських управлінь ГУ ДПСС у Житомирській області, начальниками відділів безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини, оглядачем Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини обговорили наступні питання:
Забезпечення проведення належної ідентифікації та реєстрації тварин на території Житомирської області.
Новації та законодавчі зміни у харчовому законодавстві.
Положення державного контролю за видачею супровідних ветеринарних документів на продукцію, що експортується.
Стан виконання планів державних моніторингів на 2024-й рік.
Основні аспекти відбору зразків та їх доставка до уповноважених територій
Також було проведено аналіз епізоотичної ситуації, що склалася в Житомирській області.
Спільні зусилля та координація між усіма службами забезпечать високий рівень безпеки та контролю в галузі. Це сприятиме покращенню загальної ситуації в області та гарантує захист здоров’я населення.