Сьогодні особливий вечір, коли українці з першою зіркою вносять до оселі дідуха та ставлять на стіл 12 традиційних страв. У ці теплі миті важливо пам’ятати про безпечність харчових продуктів, адже саме вони є запорукою здоров’я кожної родини.
Нагадуємо прості правила, які дозволять уникнути неприємних сюрпризів за столом:
– Дотримуйтеся чистоти: перед приготуванням мийте руки, продукти та всі поверхні для роботи.
– Обирайте безпечні харчові продукти купуйте продукцію лише в перевірених місцях: у торговельних закладах чи на агропродовольчих ринках. Завжди читайте маркування і не вживайте продукцію з простроченим терміном придатності.
– Зберігайте продукти правильно: не залишайте їжу при кімнатній температурі довше ніж на дві години. Охолоджуйте страви відразу після приготування. Тримайте приготовані страви гарячими до подачі на стіл. Не зберігайте їх надто довго, навіть у холодильнику. Солодощі з кремом обов’язково тримайте в холоді.
– Відокремлюйте сирі та готові продукти: сире м’ясо, рибу та птицю зберігайте окремо від готових страв. Використовуйте окремі ножі, дошки та посуд для сирих і готових продуктів. У холодильнику сирі продукти розташовуйте нижче полиць із готовими стравами.
Пам’ятайте: ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких — найцінніше!
У ці святкові дні хочемо побажати кожній українській родині затишку, тепла та віри в нашу Перемогу. Нехай це Різдво принесе світло й радість у кожну домівку, а різдвяна зірка вкаже нам шлях до мирного й щасливого майбутнього України!
Смачної вам куті, узвару та 12-ти безпечних страв! Разом до Перемоги!