Зі Святвечором!

Сьогодні особливий вечір, коли українці з першою зіркою вносять до оселі дідуха та ставлять на стіл 12 традиційних страв. У ці теплі миті важливо пам’ятати про безпечність харчових продуктів, адже саме вони є запорукою здоров’я кожної родини.

Нагадуємо прості правила, які дозволять уникнути неприємних сюрпризів за столом:

– Дотримуйтеся чистоти: перед приготуванням мийте руки, продукти та всі поверхні для роботи.

– Обирайте безпечні харчові продукти купуйте продукцію лише в перевірених місцях: у торговельних закладах чи на агропродовольчих ринках. Завжди читайте маркування і не вживайте продукцію з простроченим терміном придатності.

– Зберігайте продукти правильно: не залишайте їжу при кімнатній температурі довше ніж на дві години. Охолоджуйте страви відразу після приготування. Тримайте приготовані страви гарячими до подачі на стіл. Не зберігайте їх надто довго, навіть у холодильнику. Солодощі з кремом обов’язково тримайте в холоді.

– Відокремлюйте сирі та готові продукти: сире м’ясо, рибу та птицю зберігайте окремо від готових страв. Використовуйте окремі ножі, дошки та посуд для сирих і готових продуктів. У холодильнику сирі продукти розташовуйте нижче полиць із готовими стравами.

Пам’ятайте: ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких — найцінніше!

У ці святкові дні хочемо побажати кожній українській родині затишку, тепла та віри в нашу Перемогу. Нехай це Різдво принесе світло й радість у кожну домівку, а різдвяна зірка вкаже нам шлях до мирного й щасливого майбутнього України!

Смачної вам куті, узвару та 12-ти безпечних страв! Разом до Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.