Житомирщина: аналіз епізоотичної ситуації та ідентифікації за 2024 рік

13 грудня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулася онлайн-нарада, присвячена низці виробничих питань у сфері харчових продуктів та ветеринарної медицини. У роботі взяли участь: Олександр Шпита керівники Держпродспоживслужби Житомирської області, Сергій Вітюк начальник Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, Олег Пінський директор Житомирської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, Ірина Павленко керівниця Житомирської філії ДП “Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин”. Такі наради відбуваються щопʼятниці за ініціативи Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука.

Основні питання, рішення на нараді:
– оцінка ефективності пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, проведеної восени;
– розгляд заходів з регулювання чисельності диких тварин та погашення проблем, пов’язаних з обмеженнями через запровадження військового стану;
– аналіз епізоотичної ситуації зі сказу та африканської чуми свиней у Житомирській області за 11 місяців 2024 року;
– обговорення стану ідентифікації тварин в області та проблем, пов’язаних із проведенням ідентифікації в господарствах Житомирщини.
Наголошено, що для забезпечення 100% ідентифікації свиней потрібно застосувати метод биркування, оскільки татуювання не забезпечує належної простежуваності.
На завершення роботи учасники підкреслили важливість комплексного підходу до вирішення обговорених питань, спрямованих на покращення ветеринарного та епізоотичного стану області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.