Петро Пешко відвідав Тернопільську філію та кілька сільськогосподарських підприємств на Львівщині, де утримують велику рогату худобу. Поспілкувався із керівником Борис Федорків, який активно підтримує та впроваджує нові підходи на місцевому рівні, та командою філії.
Головною темою цієї робочої поїздки стало досягнення повної ідентифікації тварин, як стратегічної мети для АІРТ. Ключові моменти:
🔹 100% ідентифікація як основа безпеки споживачів. Петро Пешко наголосив, що повна ідентифікація тварин є критично важливою для забезпечення простежуваності продукції від виробника до споживача. Це допоможе зміцнити довіру до української молочної продукції та м’яса на внутрішньому та міжнародному ринках.
🔹 Контроль якості продукції. Відвідування сільських господарств стало можливістю перевірити умови утримання тварин та якість молочної продукції. Такий моніторинг, спрямований на підтримку високих стандартів виробництва, є важливою частиною зусиль на шляху до європейських стандартів.
🔹 Співпраця з місцевими господарствами. Під час зустрічі обговорювали нові підходи до автоматизації процесів ідентифікації та ведення документації. Ці фермерам працюють ефективніше та прозоріше, наближаючи нас до 100% охоплення.
🔹 Оптимізація процедур ідентифікації. Було підкреслено, що практичні кроки з оновлення та вдосконалення процедур ідентифікації забезпечують їх доступність для всіх господарств, незалежно від їх розміру.
Ця поїздка підкреслила, що досягнення 100% ідентифікації є не просто завданням, а стратегічною метою, яка забезпечить безпечну продукцію для споживачів і стане основою розвитку українського аграрного сектору. Ініціатива цього процесу належить Голові Держпродспоживслужби Сергію Ткачуку.