На Житомирщині у Коростені відбувся семінар-нарада у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини та ідентифікації тварин. Захід пройшов за підтримки Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука та об’єднав фахівців для обговорення ключових питань і планування на 2025 рік.
Основні теми обговорення:
🔹Імунізація диких м’ясоїдних проти сказу.
🔹Заходи боротьби з африканською чумою свиней.
🔹Організація роботи Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та її територіальних відділів у 2025 році.
🔹Стан ідентифікації та переміщення свинопоголів’я.
🔹Зміни у законодавстві про безпечність харчових продуктів.
🔹Виконання програми “Національна стратегія розбудови безпечного освітнього середовища”.
🔹Робота в системі TRACES NT та “Молочний модуль”.
Учасники:
– В.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Віталій Філоненко.
– Начальник Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Сергій Вітюк.
– Очільниця Житомирської філії ДП “АІРТ” Ірина Павленко.
– Керівник Коростенського районного управління ГУ ДПСС у Житомирській області Наталія Васьківська.
– Спеціалісти у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
Заключний етап семінару планується у Житомирському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби. ДП “АІРТ” продовжує співпрацю з Держпродспоживслужбою для забезпечення контролю безпечності продукції тваринного походження.

