В Бердичеві, за сприяння Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука, відбувся семінар, присвячений питанням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
До обговорення виробничих питань долучилися:
🔹 В.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС у Житомирській області Віталій Філоненко;
🔹 Заступник начальника Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Стрельченко;
🔹 Очільниця Житомирської філії ДП АІРТ Ірина Павленко.
Разом із профільними спеціалістами вони підбили підсумки діяльності за минулий рік і визначили пріоритети на 1-й квартал 2025 року.
Під час семінару учасники розглянули ключові питання:
✔️ Пероральна імунізація диких м’ясоїдних проти сказу;
✔️ Планові та профілактичні заходи боротьби з АЧС;
✔️ Організація роботи Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та її територіальних відділів на 2025 рік;
✔️ Стан ідентифікації та переміщення свинопоголів’я;
✔️ Нові зміни у законодавстві щодо безпечності харчових продуктів;
✔️ Виконання програми «Національна стратегія розбудови безпечного та здорового освітнього середовища у новій українській школі»;
✔️ Робота в системі TRACES NT, зокрема щодо видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів;
✔️ Робота програми «Молочний модуль».
Спільна робота та обмін досвідом дозволяють удосконалювати процеси ідентифікації та реєстрації тварин, що є важливим етапом у забезпеченні контролю та безпеки продукції на всіх рівнях.


